Nu bliver det (måske) alvor

Nu virker det til, at konsekvenserne af SchremsII-afgørelsen begynder at gå op for myndigheder og virksomheder over hele Europa.

https://www.version2.dk/artikel/eksperterne-enige-ny-fransk-afgoerelse-klemmer-livet-ud-analytics-danmark-1094220

Et de facto forbud mod at anvende Google Analytics kan lynhurtigt brede sig til at omfatte de mange andre, tilsvarende konstruerede tjenester fra de dominerende amerikanske leverandører – hvorfor skulle det være anderledes med Googles andre tjenester? Eller Facebooks? Eller de store databroker-netværk?

Det danske datatilsyn lurepasser, som det fremgår, men for danske virksomheder er det ikke desto mindre ved at være sidste udkald ift. at indlede en kortlægning af brugen af denne type tjenester (hvilket lyder simpelt, men som i praksis er ganske ressourcekrævende, i hvert fald for større virksomheder med en lang historik og en spraglet internettilstedeværelse), opdateret (eller endelig få lavet) de nødvendige risikovurderinger og evt. lagt planer for at finde alternativer – hvis det overhovedet viser sig muligt.

For når først Datatilsynet (og Erhvervsstyrelsen, ift. fx telebranchen) vågner op til dåd og som forventet følger udmeldingerne fra Frankrig og Østrig, giver de nok ikke danske virksomheder meget tid til at få rettet ind.