De har ca. 14 billeder af dig

For et par år siden var der for første gang massivt røre om Clearview AI, der stod bag en løsning til ansigtsgenkendelse til brug for ordensmagten. Kritikerne påpegede, at Clearview havde høstet billeder fra sociale medier uden tilladelse, var enormt risikofyldt for de registrerede og gjorde det nærmest umuligt for privatpersoner at gøre indvendinger – og i øvrigt solgte deres teknologi uden særlig vægt på hvad den skulle anvendes til og af hvem.

Nu er de i vælten igen. Washington Post har denne øjensynligt velunderbyggede historie om hvordan Clearview forsøger at overbevise finansfolk om at investere i deres virksomhed fordi de a) har en database med 100 milliarder billeder, svarende til i gennemsnit 14 billeder af alle mennesker på planeten(!), b) har markedet for sig selv, fordi mange af de store tech-virksomheder formelt har vendt ryggen til ansigtsgenkendelse og c) fordi de ser mange nye anvendelsesområder for teknologien, også udenfor ordensmagten:

https://www.washingtonpost.com/technology/2022/02/16/clearview-expansion-facial-recognition/

Vi bør måske vise Clearview AI taknemmelighed, fordi de så klart viser offentligheden, hvad kampen for privacy i virkeligheden handler om, og opstiller et så tydeligt modbillede til ansvarlig, etisk databehandling at alle (undtagen Clearview-folkene selv, tydeligvis) må kunne mærke, at den er helt gal.